Buddyproject – Buddy’s

Al 200 buddy’s voor Wonderlicht Alkmaar!

Hoe mooi is het wanneer je eenzame ouderen een prachtige avond kunt bezorgen? Schitterend toch? Als jij dat ook vindt, dan is ons buddyproject iets voor jou! Het is per slot van rekening al donker genoeg in februari. Er hebben zich al 200 buddy’s aangemeld voor Wonderlicht Alkmaar!

Wat houdt het in?

De ouderen worden afgezet bij de Grote Kerk waar ze kennis maken met hun ‘buddy’. Daarna gaan zij samen, met of zonder rolstoel, de magische theaterwandeling maken over het Bolwerk. En reken maar dat ze dat prachtig vinden! Na afloop drinken zij samen in de Grote Kerk een kop heerlijke warme chocolademelk.

Buddys

Er zijn op dit moment geen buddy’s meer nodig voor Wonderlicht Alkmaar.

Deelnemers

Wij hebben contact met zorginstellingen en -organisaties in gemeente Alkmaar, dus wij kennen inmiddels al een aantal mensen die willen deelnemen, maar er zijn nog meer deelnemers welkom! Ken jij iemand die absoluut geschikt is als deelnemer aan het buddyproject? Een oudere, bijvoorbeeld je oma, die veel alleen thuis zit, die wel een leuke avond kan gebruiken of om een andere reden mee zou moeten doen aan het buddyproject? Denk aan je opa, oma, vader, buurvrouw, tante of die gezellige dame in de supermarkt. Of misschien voelt u zichzelf wel aangesproken? Dan is dit je kans!

Kijk voor meer informatie op www.wonderlichtalkmaar.nl/deelnemer

Programma

Wonderlicht is een magische theaterwandeling met het festivalhart op het Canadaplein. Hier vind je, beschut onder een bedoeïentent, gezellige zithoekjes, een klein podium voor akoestische muziek, theateracts, sprekers en dichters. Er zijn ook vuurplaatsen waar je omheen kunt zitten, daaromheen vind je verrassend internationaal straattheater!

Een impressie van het programma:
Om 18.00 uur word je verwacht in de Grote Kerk;
18.15 – 18.30 uur: de deelnemers arriveren en jullie worden gekoppeld;
19.00 – 19.30 uur: jullie starten met de theaterwandeling over het Bolwerk;
20.00 – 20.30 uur: jullie keren terug in de Grote Kerk voor een drankje;
Om 21.00 uur worden de deelnemers weer opgehaald

Praktische informatie

Locatie en route

 • Waar is Wonderlicht?
  Het festivalhart bevindt zich op het Canadaplein en de theaterwandeling start op de Molenbuurt/Kanaalkade en gaat over het Alkmaars Bolwerk naar de Molen van Piet.
 • Wat is de route van de magische theaterwandeling?
  De wandeling start aan de Molenbuurt/Kanaalkade, daar word je entreeticket gescand. De wandeling gaat over het Bolwerk, langs de Bergerbrug en Kneppelbrug, naar de Molen van Piet. Vanaf daar word je weer teruggeleid naar het Canadaplein.

Het buddyproject

 • Wat is het buddyproject?
  Het buddyproject ondersteunt als geen ander het sociale karakter van Wonderlicht. Middels dit project zorgen wij dat niemand in de donkere dagen alleen is, door buddys te koppelen aan deelnemers en hen samen de wandeling te laten doen.
 • Wie zijn de deelnemers?
  Er zijn zo veel enthousiaste buddys én wij willen zo veel mogelijk ouderen bereiken, daarom vragen we jou bij deze: Ken jij iemand die absoluut geschikt is als deelnemer aan het buddyproject? Een oudere, bijvoorbeeld je oma, die veel alleen thuis zit, die wel een leuke avond kan gebruiken of om een andere reden mee zou moeten doen aan het buddyproject? Denk aan je opa, oma, vader, buurvrouw, tante of die gezellige dame in de supermarkt. Of misschien voelt u zichzelf wel aangesproken? Dan is dit je kans! Opgeven kan tot woensdag 5 februari via www.wonderlichtalkmaar.nl/deelnemer.
 • Hoe ziet het programma eruit?
  Om 18.00 uur word je verwacht in de Grote Kerk;
  18.15 – 18.30 uur: de deelnemers arriveren en jullie worden gekoppeld;
  19.00 – 19.30 uur: jullie starten met de theaterwandeling over het Bolwerk;
  20.00 – 20.30 uur: jullie keren terug in de Grote Kerk voor een drankje;
  Om 21.00 uur worden de deelnemers weer opgehaald
 • Hoe kom ik aan meer informatie?
  Mail voor vragen naar buddy@wonderlichtalkmaar.nl.

Vrijwilligers

Praktisch

 • Hoe lang duurt Wonderlicht?
  Om 18.00 uur worden de buddy’s verwacht in de Grote Kerk. Wij verwachten dat men ongeveer 45 tot 60 minuten onderweg is voor de theaterwandeling. Voor het buddyproject loop je een kortere versie van de route. Daarna ben je als buddy natuurlijk nog van harte welkom in het festivalhart op het Canadaplein.
 • Het vriest, gaat het buddyproject door?
  Houd rekening met kou, dus kleed je warm aan!
 • Het regent, gaat het buddyproject door?
  In geval van (lichte) regen gaat Wonderlicht gewoon door. De Vuurmeesters en diverse acts spelen gewoon door in weer en wind! Denk wel aan goede kleding.
 • Het stormt, gaat het buddyproject door?
  Wij hopen natuurlijk ook op een heldere avond vol met sterren en wellicht zelfs sneeuw, maar in geval van gevaarlijke omstandigheden zal de organisatie passende maatregelen treffen.
 • Is het gebied rolstoeltoegankelijk?
  Het Bolwerk heeft een aantal steile en minder steile hellingen in de route, maar het is in principe goed te doen met een rolstoel. Voor het buddyproject volgen we een alternatieve route, deze is iets korter en ontwijkt de steilste hellingen (bijv. Molen van Piet).
 • Zijn er toiletten aanwezig?
  Wonderlicht plaatst geen extra toiletten, maar in de omliggende horeca zijn voldoende sanitaire voorzieningen. Het buddyproject start en eindigt in de Grote Kerk, daar zijn ook sanitair voorzieningen beschikbaar.
 • Is Wonderlicht aan gevaarlijk evenement?
  Wij nemen uw en onze veiligheid heel serieus, daarom werken we nauw samen met veiligheidsdiensten en de gemeente om Wonderlicht veilig te laten verlopen.

Contact

Vraagje?

Is iets je niet helemaal duidelijk met betrekking tot het buddyproject? Mail dan naar buddy@wonderlichtalkmaar.nl. Heb je een andere vraag? Mail dan naar info@wonderlichtalkmaar.nl.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.