Buddyproject – Deelnemer

Doet u mee aan het buddyproject?

We willen ouderen en mensen die extra aandacht kunnen gebruiken graag Wonderlicht laten zien. Het is al donker en koud genoeg in februari en Wonderlicht zal u verwonderen en inspireren! Vrijwilligers (wij noemen ze buddy’s) lopen samen met u de route. Misschien houden jullie er zelfs een mooi contact aan over

We halen u op en nemen u mee!

Lijkt het u leuk om deel te nemen aan het buddyproject van Wonderlicht op vrijdag 14 februari? Dat kan, want we hebben buddy’s die u graag Wonderlicht laten zien!

Woont u in een verzorgingstehuis? Dan wordt u daar opgehaald en naar de Grote Kerk gebracht.
Bent u abbonnee van WonenPlus of woont u op een andere manier? Dan kan u opstappen bij één van de opstapplekken, óf regelt u zelf vervoer naar de Grote Kerk

Daar start u met uw buddy aan de magische theaterwandeling over het Alkmaars Bolwerk. Een prachtig route aangelicht door vuurbomen, vuurkorven, vuurpotten, fakkels en zoveel meer! Met of zonder rolstoel belandt u middenin een theatervoorstelling zonder dat u op een tribune hoeft plaats te nemen.

Na afloop drinken jullie samen in de Grote Kerk of op het Canadaplein warme chocolademelk. Er zijn buiten vuurplaatsen waar jullie omheen kunnen zitten en ook hier verrassend straattheater! Na afloop brengen we u weer terug naar huis.

Wilt u deelnemen?

Wonderlicht heeft contact met zorginstellingen en -organisaties binnen de gemeente Alkmaar. Deelnemers aan het buddyproject kunnen zijn aangesloten bij één van deze instellingen/organisaties. De kosten voor deelname aan Wonderlicht Alkmaar bedragen €10,00 (incl. toegang voor u en uw buddy, warme chocolademelk en vervoer).

NIEUW! Op stap met uw kleinkind/buurvrouw/kennis!

Bent u niet aangesloten bij één van de zorginstellingen van het buddyproject, maar wilt u Wonderlicht Alkmaar wel graag bezoeken met een buddy? Dat kan! We verwachten dat u zelf naar Wonderlicht komt en dus zelf vervoer regelt. Mocht dit niet lukken, dan kunt u ook opstappen vanaf één van de verzamelpunten. De kosten bedragen €10,00 voor u en uw buddy samen en worden afgerekend bij uw aanmelding. Jullie krijgen hiervoor koffie/thee vooraf, 2x entree voor de wandeling en warme chocomel na afloop!

Wie zijn de buddy’s?

Iedereen (van 16 jaar en ouder) kan zich aanmelden als vrijwilliger voor het buddyproject.

Programma

Wonderlicht is een magische theaterwandeling met het festivalhart op het Canadaplein. Hier vindt u, beschut onder een bedoeïentent, gezellige zithoekjes, een klein podium voor akoestische muziek, theateracts, sprekers en dichters. Er zijn ook vuurplaatsen waar u omheen kunt zitten, daaromheen vindt u verrassend internationaal straattheater!

Een impressie van het programma:
Tussen 17.30 uur en 18.00 uur wordt u opgehaald;
Rond 18.00 uur wordt u verwacht in de Grote Kerk;
18.15 – 18.30 uur: de deelnemers en buddy’s worden aan elkaar gekoppeld;
19.00 – 19.30 uur: jullie starten met de theaterwandeling over het Bolwerk;
20.00 – 20.30 uur: jullie keren terug in de Grote Kerk voor een drankje;
Rond 21.00 uur wordt u weer opgehaald en thuisgebracht.

Opstapplaatsen

KLIK OP DE AFBEELDING

AlkCare – ‘t Rekerheem, Hof Van Luxemburg 63, 1825 TC Alkmaar
AlkCare – De Oldeburgh, Herenweg 91, 1829 AC Oudorp
De Marke, Saenehof 1, 1862 JA Bergen
Magentazorg – De Meander, Zonoord 1, 1723 KA Noord-Scharwoude
Magentazorg – Lauwershof (Oudorperzand), Jupiterstraat 10, 1829 CA Oudorp
Magentazorg – Nieuw Varne (Heiloo) Gaanderij 29, 1852 RV Heiloo
Magentazorg – Zuyder Waert (HHW),Titanialaan 15 1702 AZ Heerhugowaard
Zorgcirkel – De Mieuwijdt, Mieuwijdt 19, 1484 EE Graft
Zorgcirkel – De Vleugels, Terborchhof 1, 1816 LV Alkmaar
Zorgcirkel – Westerhout, Van Houtenkade 3, 1814 DE Alkmaar

Station Alkmaar,
achterkant bij de bushalte, Wognumsebuurt
Wijkcentrum Wijkwaard, 
Muiderwaard 236 D
1824 XV  Alkmaar

Praktische informatie

Locatie en route

 • Waar is Wonderlicht?
  Het festivalhart bevindt zich op het Canadaplein en de theaterwandeling start op de Molenbuurt/Kanaalkade en gaat over het Alkmaars Bolwerk naar de Molen van Piet.
 • Wat is de route van de magische theaterwandeling?
  De wandeling tijdens het buddyproject start ter hoogte van Theater De Vest, op het Bolwerk. De wandeling gaat over het Bolwerk, langs de Bergerbrug en Kneppelbrug, richting de Molen van Piet. Vlak voor de Molen verlaat u het Bolwerk en wordt u weer teruggeleid naar het Canadaplein.

Het buddyproject

 • Wat is het buddyproject?
  Het buddyproject ondersteunt als geen ander het sociale karakter van Wonderlicht. Middels dit project zorgen wij dat niemand in de donkere dagen alleen is, door buddy’s te koppelen aan deelnemers en hen samen de wandeling te laten doen. Meedoen? Houd dan de website in de gaten.
 • Wat zijn buddy’s?
  Iedereen (van 16 jaar en ouder) kan zich aanmelden als vrijwilliger voor het buddyproject. Samen gaan zij op avontuur tijdens de wandeling, drinken zij warme chocomel in de Grote Kerk en wie weet wat er uit voort komt!
 • Wie zijn de deelnemers?
  Wonderlicht heeft contact met zorginstellingen en -organisaties binnen de gemeente Alkmaar. Deelnemers aan het buddyproject zijn altijd aangesloten bij één van deze instellingen/organisaties. De kosten voor deelname aan Wonderlicht Alkmaar bedragen €10,00 (incl. toegang voor u en uw buddy, warme chocolademelk en vervoer). Heeft u vragen, neem dan contact op met buddy@wonderlichtalkmaar.nl.
 • Mag ik zelf bepalen welke deelnemer ik mee op pad neem?
  Kent u zelf iemand die geschikt is als buddy en wilt u graag samen lopen? Dat kan! Geef het aan wanneer u zich aanmeld dan zorgen wij dat jullie gekoppeld worden. Let op: uw vriend, kennis of familie dient zichzelf ook aan te melden!
 • Vanaf welke leeftijd mag je meedoen als buddy?
  Een vrijwillige buddy is minimaal 16 jaar.
 • Hoe ziet het programma eruit?
  18.15 – 18.30 uur: de deelnemers arriveren en worden gekoppeld aan hun buddy’s;
  19.00 – 19.30 uur: start van de theaterwandeling over het Bolwerk;
  20.00 – 20.30 uur: terugkomst in de Grote Kerk voor een drankje;
  Om 21.00 uur worden de deelnemers weer opgehaald
 • Hoe kom ik aan meer informatie?
  Meer informatie krijgt u via uw contactpersoon bij de zorgorganisatie.

Praktisch

 • Hoe lang duurt Wonderlicht?
  Wij verwachten dat men ongeveer 45 tot 60 minuten onderweg is voor de theaterwandeling. Voor het buddyproject loop je een kortere versie van de route.
 • Het vriest, gaat het buddyproject door?
  Houd rekening met kou, dus kleed je warm aan!
 • Het regent, gaat het buddyproject door?
  In geval van (lichte) regen gaat Wonderlicht gewoon door. De Vuurmeesters en diverse acts spelen gewoon door in weer en wind! Denk wel aan goede kleding.
 • Het stormt, gaat het buddyproject door?
  Wij hopen natuurlijk ook op een heldere avond vol met sterren en wellicht zelfs sneeuw, maar in geval van gevaarlijke omstandigheden zal de organisatie passende maatregelen nemen.
 • Is het gebied rolstoeltoegankelijk?
  Het Bolwerk heeft een aantal steile en minder steile hellingen in de route, maar het is in principe goed te doen met een rolstoel. Voor het buddyproject volgen we een alternatieve route, deze is iets korter en ontwijkt de steilste hellingen (bijv. Molen van Piet).
 • Zijn er toiletten aanwezig?
  Wonderlicht plaatst geen extra toiletten, maar in de omliggende horeca zijn voldoende sanitaire voorzieningen. Het buddyproject start en eindigt in de Grote Kerk, daar zijn ook sanitair voorzieningen beschikbaar.
 • Is Wonderlicht aan gevaarlijk evenement?
  Wij nemen uw en onze veiligheid heel serieus, daarom werken we nauw samen met veiligheidsdiensten en de gemeente om Wonderlicht veilig te laten verlopen.

Contact

Vraagje?

Is iets je niet helemaal duidelijk met betrekking tot het buddyproject? Mail dan naar buddy@wonderlichtalkmaar.nl. Heb je een andere vraag? Mail dan naar info@wonderlichtalkmaar.nl.